Връчиха знамето на 17-ти ученически гвардейски отряд към СУ “Крум Попов” – Левски (Снимки)

Мисия

11-05-2023, 20:13

Снимка:

Сдружение "Младежки гвардейски отряди”

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Знамето бе осветено от Великотърновския митрополит Григорий

17-ти ученически гвардейски отряд към СУ “Крум Попов” – Левски влезе тържествено в редиците на Сдружение "Младежки гвардейски отряди".

На официална церемония в присъствието на кмета на Община Левски Любка Александрова, заместник областния управител на Област Плевен Александър Трайков, командира на Националната гвардейска част полк. Кънчо Боев, съветника по сигурност и отбрана на Президента на Република България полковник Илия Милушев и Негово Високопреосвещенство Търновския митрополит Григорий бе осветено и връчено знамето на отряда.

Поздравителен адрес от президента Румен Радев бе прочетен от неговия съветник полк. Милушев. В него Върховният главнокомандващ на въоръжените сили приветства всички организирали съставянето на XVII ученически гвардейски отряд в Левски и поздрави учениците, които, според думите му, ще възродят българските ценности.

Присъствието на Гвардейския представителен духов оркестър и солистите от Представителния ансамбъл на въоръжените сили, които изпълниха на живо химна на България, химна на Българската армия „Велик е нашият войник“ и песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“, направиха тържеството в Левски още по-грандиозно.

Сдружение "Младежки гвардейски отряди” е създадено на 26.04.2018 година от д-р Денислава Ангелова, Николай Антонов и Александра Римпопова. Целта му е да възроди патриотичното чувство в подрастващото поколение, както и да се възпитават децата в дух на обич към българската история и традиции.