В МУ-Плевен започна първият национален конгрес на БАМИРХ

Мисия

13-05-2023, 12:10

Снимка:

МУ-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Президентът на конгреса проф. Славчо Томов откри събитието под мотото "Прецизна хирургия за по-добро бъдеще"

Днес официално бе открит Първият Национален Конгрес на Българската Асоциация по минимално инвазивна и роботизирана хирургия с международно участие. Форумът се провежда в аудиториите на Телекомуникационния Ендоскопски Център и Факултета по фармация на Медицински университет – Плевен.

Президентът на конгреса проф. Славчо Томов откри събитието под мотото "Прецизна хирургия за по-добро бъдеще". Акад. Григор Горчев, председател на научния комитет, и проф. Добромир Димитров, председател на организационния комитет на форума, приветстваха над 300 участници и гости.

Специални гости на Конгреса са американските партньори на Университета – топ хирурзите от Световната Асоциация по лапароскопска и роботизирана хирургия. На 12 май 2023 г. за специализанти и млади лекари те проведоха предконгресен обучителен курс, включващ теоретична и практическа част – обучение на жива тъкан - в експерименталаната операционна зала на Ендоскпоския център.

Като признание за усилията на Българската Асоциация по минимално инвазивна хирургия американските партньори обявиха, че тя става афилииран член към Световната асоциация по лапароскопска и роботизирана хирургия.

Научната програма на Конгреса предлага възможност на участниците да се докоснат до най-новите и съвременни постижения в областта на минимално инвазивната и роботизираната хирургия, поднесени по атрактивен начин от водещи български и световно известни учени. Участниците във форума имат възможност да се потопят в света на три-измерната хирургия “на живо” с 3D очила.