Ивет Горанова: Карате заслужава да бъде в програмата в Лос Анджелис 2028

Спорт

17-05-2023, 10:21

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Днес ни очаква среща относно нашата инициатива с президента на Международния олимпийски комитет - Томас Бах", съобщи Ивет

"Карате заслужава да бъде в програмата в Лос Анджелис 2028! Благодарим Ви за подкрепата! Ще направим всичко, което зависи от нас това да се случи! Днес ни очаква среща относно нашата инициатива с президента на Международния олимпийски комитет - Томас Бах!"

Това написа олимпийската шампионка от Игрите в Токио Ивет Горанова на своя профил във Фейсбук.

Както вече писахме, българката, Йована Прекович и Фериал Абделазис поставиха началото на поредица от инициативи за връщане на каратето в олимпийската програма (Лос Анджелис през 2028).

В рамките на официалното откриване на тренировъчен семинар по карате за всички възрасти, организиран от Българската федерация по карате по инициатива на трите олимпийски шампионки от Токио 2020, златните медалистки подписаха писмо, с което поискаха среща с президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах. В рамките на срещата те ще представят доказателства и аргументи за предимствата на каратето и защо спортът трябва да бъде част от олимпийската програма.