Близо 100 плевенчани не се уплашиха да тичат под дъжда в първото нощно бягане в парк "Кайлъка" (Снимки)

Спорт

18-05-2023, 09:57

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевен се присъедини към инициативата Световен ден на предизвикателството, която популяризира идеята за 15 минути спортна активност всеки ден

Близо 100 плевенчани на различна възраст се изправиха пред предизвикателството да тичат под дъжда в първото нощно бягане в парк "Кайлъка". Така Плевен се присъедини към инициативата Световен ден на предизвикателството, която популяризира идеята за 15 минути спортна активност всеки ден. Събитието се организира от Община Плевен и Българска федерация „Спорт за всички“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и със съдействието на плевенския лекоатлетически клуб „Феникс 2004“.

Спортната проява започна с аплодисменти към всички плевенски треньори и спортни деятели по повод професионалния им празник - 17 май, Ден на българския спорт. Участниците тичаха със светещи гривни на ръцете като послание към обществото и особено към шофьорите за повече внимание и отговорност към спортуващите на открито през наближаващия летен сезон.

Маршрутите бяха два - от Моста до Летния театър и обратно и от Моста до паметника на ген. Иван Винаров и обратно. Част от участниците - състезатели на плевенски спортни клубове, избраха да пробягат последователно и двата маршрута. На финала бе изтеглена томбола с награди - спортни аксесоари.