Слави Трифонов: ИТН ще подкрепи правителство от експерти (Видео)

Новините

18-05-2023, 15:32

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Държавата е на автопилот в самолет без гориво, заяви лидерът на ИТН

"Ситуацията в държавата е тъжна. Не съм прав – ситуацията в държавата е отвратителна. Навремето с моите колеги направихме един формат „Добре дошли в България“. В него участваха само чужденци. Всички те толкова много обичаха България. Обичаха и България, обичаха и нас българите. А ние защо не се обичаме? Защо не си обичаме държавата и не се обичаме между нас?", попита лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във видео, публикувано във Фейсбук. 

"Заместник главния прокурор се страхува да не го убие главният прокурор. Все едно не става дума за нашата родина, а за наркокартели в Мексико. Парламентът е пълен с хора, които не трябва да са там. И аз като вас, и всички ние като гледаме какво става, просто е отвратително – лъжи и измами. Говорят неща, които нямат нищо общо с реалността. Най-вече не са в състояние да поемат никаква отговорност, защото не могат да се разберат да направят правителство. А държавата как да работи без правителство. Тя е на автопилот в самолет без гориво" посочи Трифонов. 

"Ето какво става – на 10 юни сегашният бюджет престава да действа. Ако няма бюджет, няма да има пари за учители, за лекари, за полицаи, пенсии, за държавата като държава. Тя ще спре да функционира. Ние да не сме някаква сбирщина. Как така чужденците ни обичат, а ние се мразим толкова, че не можем да направим качествена съдебна система, не можем да си направим отговорен парламент и не можем да си направим правителство", каза още лидерът на ИТН.

"Има такъв народ" е в 49-я парламент, за да работи. Не за да се пазари, не за да гони тяснопартийни интереси, не за да се вълнува от депутатските заплати и депутатските кюфтета. Затова "Има такъв народ" ще направи всичко възможно парламентът да работи. А, за да работи, трябва да има правителство. А, за да свърши нужната работа, правителството трябва да е експертно, от хора, които разбират. Затова ние ще подкрепим правителство от експерти, защото ако сега няма редовно правителство след три месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи. Политиците, които сега отказват да ги решат, след три месеца ще застанат на предизборна кампания и ще искат да ги избираме. Знам, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но аз и моите колеги ще сме спокойни, защото ще сме направили това, което е правилно, защото така работи държавата. Ние сме в този парламент, за да носим отговорност, отбеляза Слави Трифонов.