Ученици от ДФСГ "Интелект" успешно приключиха работата си по проект на сдружение "Рицари без броня"

Животът

18-05-2023, 17:23

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Цветелина Грижова - координатор на проекта и Йордан Грижов - общински съветник обучаваха младежите в продължение на месеци как да бъдат агенти за социална промяна

Ученици от ДФСГ "Интелект" успешно приключиха работата си по проекта на сдружение "Рицари без броня" - "Бъди активен - от теб зависи промяната" по програма "Еразъм +". Цветелина Грижова - координатор на проекта и Йордан Грижов - общински съветник обучаваха младежите в продължение на месеци как да бъдат агенти за социална промяна.

Бяха реализирани четири основни дейности, в рамките на които възпитаниците на ДФСГ "Интелект" имаха възможността да се запознаят с основните функции на местните, държавните и европейските институции. Запознаха се с основните човешки и граждански права и задължения,  проведоха дискусии с ученици от други гимназии в града, както и влязоха в ролята на общински съветници.  Младежите успяха да се срещнат с представители на местната власт и да проведат конструктивни разговори с тях.

След многото реализирани дейности Радинела Любомирова, Никол Маринчева, Габриела Бебенова, Никола Петров, Мария Генова, Мария Дамянова, Николия Стоянова, Антъни Зуел, Цветелина Иванова и Тея Иванова заслужено получиха сертификати и обещание за още бъдещи съвместни инициативи със сдружение „Рицари без броня“.