Откриха изложба "Хартията и нейните необятни възможности" в ХГ "Илия Бешков"

Животът

18-05-2023, 17:43

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Бяха връчени 220 награди от международни и национални конкурси, спечелени от децата на арт школа "Колорит" от началото на тази година

Поздравителен адрес до ръководителката на арт школа „Колорит“ – Плевен Майя Ананиева и нейните възпитаници отправи Областният управител на Област Плевен Иван Петков. Поводът е откритата снощи специалната изложба "Хартията и нейните необятни възможности" в залите на Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен.

Експозицията показва резултатите от поредното предизвикателство, което арт педагога - художничката Майя Ананиева отправя към своите малки художници, на възраст от 4 до 18 години – две уникални техники, чрез които се създават неповторими творби  - рисуване върху папие – маше и върху ръчна хартия.

„Радвам се, че тези невероятни творби като краен творчески продукт сте ги подредили в галерията и всички можем да ги видим. С това Вие поднасяте един прекрасен подарък към плевенчани и гостите на Областния град“, се казва в поздравителния адрес на губернатора.

На възпитаниците на школата г-н Петков пожелава да са все така завладяващи и вдъхновени, да представят и показват уникалните си творчески решения, да ги реализират с лекота, да се наслаждават на артистичните си възможности!

На откриването на изложбата бяха връчени 220 награди от международни и национални конкурси, спечелени от децата на арт школа "Колорит" от началото на тази година.