Спортен празник с атрактивни награди в Средношколско общежитие "Данаил Попов" - Плевен

Спорт

19-05-2023, 12:54

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тридневен ученически турнир по тенис на маса стана част от празничната седмица на Плевен

Тридневен ученически турнир по тенис на маса стана част от празничната седмица на Плевен. Датата 15 май е обявена за празник на града с решение на Общинския съвет от 2001 г., с което се възстановява Пролетният плевенски панаир - едно от най-мащабните стопански събития за страната ни в миналото, провеждал се през третата седмица на май.

Инициатор и домакин на турнира по тенис стана Средношколско общежитие "Данаил Попов", като участниците мериха сили в залата за спорт на образователната институция. „За нас е традиция да посрещаме Празника на Плевен със спортни прояви. Спортът е не само игра, а много повече - чрез него се учим да бъдем по-толерантни, здрави, създава истински приятелства. Този дух искаме да усещат всичките 240 ученици, за които Общежитието е като втори дом. След двете успешни издания на детския футболен турнир, организирани в предходните години, тази година по идея и с ентусиазма на възпитателите ни Цветан Басаров и Доротея Димитрова избрахме тенис надпреварите“, сподели Веселка Лилова, директор на Общежитието.

Турнирът по тенис на маса се радва на огромен интерес и една от причините за това се оказват интересните награди - победителите получават ваучер за избор на стая и съквартиранти за следващата учебна година. След оспорвани срещи до финал достигат петима от участниците - това са Димитър Пановски, Иван Върбишки, Николай Николаев, Пламен Петков и Станислав Мирославов. Крайното класиране отрежда първото място за Димитър Пановски, втори е Иван Върбишки, трети е Пламен Петков.

От Средношколско общежитие "Данаил Попов" благодарят на всички участници и организатори на турнира, както и на публиката за емоционалната подкрепа в залата. Спортните прояви в Общежитието продължават със състезания по футбол, в които ще се включат и отбори от плевенски училища.

Средношколско общежитие "Данаил Попов", гр. Плевен е основано през 1992 г. От началото на учебната 2022/2023 година Общежитието носи името на видния плевенчанин и изтъкнат представител на национално-освободителното ни движение Данаил Попов. За 230 деца от VI до XII клас, обучаващи се в различни училища в града, образователната институция е като техен втори дом. Възпитателният процес е осигурен от квалифицирани педагогически специалисти по учебните предмети, като учениците получават и безплатно консултиране.