Условна присъда и глоба за мъж, хулиганствал в плевенски хотел

Крими

21-05-2023, 15:04

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Условна присъда и глоба получи мъж, заловен с марихуана в плевенски хотел, където извършил и хулигански действия. Наказанието е факт след сключено споразумение с прокуратурата.

"Подсъдимият Б. О. се е признал за виновен в това, че на 04.12.2022г. в гр. Плевен, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високо рискови наркотични вещества – 0.373гр. наркотичен коноп /марихуана/ със съдържание на активния действащ компонент 27.08% на 4 стойност 2,24 лева, като случаят е маловажен - престъпление по чл.354а, ал.5, вр. ал.3, т.1 от НК", се посочва в информацията по делото.

На същата дата в сградата на плевенски хотел извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – разхождал се гол до кръста в коридорите на хотела, причинил на задната част на главата с метален бокс и порезна рана в областта на левия крак с нож на свидетеля Б.Г., псувал и викал „оставете ме, аз съм влюбен, ще ви избия всичките!“ – престъпление по чл.325, ал.1 от НК.

Съдът определя на подсъдимия Б.О. наказание от три месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Подсъдимият ще трябва да заплати и глоба в полза на държавата в размер на 500 лева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване,