Борислав Георгиев: Нямаме база и стадион за Първа лига, не виждам развитие без тези неща (Видео)

Спорт

21-05-2023, 17:16

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Членът на Управителния съвет на Спартак (Плевен) обяви, че се оттегля от Спартак

Членът на Управителния съвет на Спартак (Плевен) Борислав Георгиев обяви, че се оттегля от клуба. В специално видеообръщение той разкри аргументите, довели до решението му.

"Три кръга преди края на първенството Спартак е спасен. За това говорихме още преди началото на сезона, това беше нашата цел. Моята цел не е това - да сме някъде в средата или в края, моята цел е да бъдем най-отгоре, но в момента нямаме възможността да сме там. За да се случи това, трябва да имаме база. В момента нямаме. В момента имаме една известна сума пари. Тези пари ни стигат до едно ниво във Втора лига. За да качим нагоре ни трябват повече пари. За да идем в "А" група ни трябва истинска база. Трябва ни писта. Трябва ни трибуни. Трябва ни осветление. Трябва ни футболен терен. Което ние нямаме. А за това трябват пари", заяви Борислав Георгиев.

"Общината казва - "Ние нямаме пари". Държава няма. И какво правим? Ние се оправяме сами. Ето, във Втора лига се оправихме. Три кръга преди края си осигурихме оставането и плевенските зрители ще наблюдават отбора и другия сезон. Но какво от това? За мен развитие няма и затова още преди два кръга съм заявил, че напускам. Не напускам, защото ме е страх. Не напускам, защото няма отбор или нямаме точки. Напускам, просто защото три години ми стигат. Тези нерви... Дал съм много лични пари... Някой друг да си бие главата вече", казва още Георгиев в изявлението си.