С поредица от събития МУ-Плевен отбелязва Европейската седмица на общественото здраве

Спорт

23-05-2023, 14:56

Снимка:

Медицински университет

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието "Спорт, Физическа активност и Психично здраве" протече под мотото "Психично здраве за всички"

По повод Европейска седмица на общественото здраве за пета поредна година в Спортния комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ преподавателите от катедрата по физикална медицина, рехабилитация, ерготерапия и спорт организираха събитие, свързано с физическото здраве и качеството на живот.

Събитието „Спорт, Физическа активност и Психично здраве“ протече под мотото „Психично здраве за всички“, а програмата включи богато разнообразие от движение и спорт – демонстрации на шотокан карате до, народни танци, баскетбол, волейбол и табата с Биляна.

Спортният комплекс на МУ-Плевен бе пълен с млади спортуващи хора, водени от убеждението, спортът е здраве, спортът е дисциплина и спортът е профилактика на редица заболявания.

С грамоти връчени от зам.-ректора по учебната дейност доц. Соня Вълкова и декана на факултет „Обществено здраве“ проф. Милена Карчева бяха отличени: студентът по медицина Ивайло Боев - за успехите по Шотокан Карате До, трето място на Световното първенство и неговия треньор гл. ас. Милена Кирниколова, д.п. преподавател Петър Попов, ръководител на отбора по крикет, които за втора поредна година печелят сребърни медали.

За принос в развитието на спорта с грамота бяха наградени преподавателите: Калоян Монов – ръководител на отбора по тенис на маса жени. преподавател Светослав Рачков – ръководител на отбора по баскетбол мъже. преподавател Христо Генов – ръководител на отбора по волейбол жени. хоноруван преп. Джейлян Демирев и фолклорния състав за впечатляващ дебют на голямата сцена, зала 1 на НДК

Ръководителят на отбора по баскетбол мъже преподавател Светослав Рачков връчи грамоти на всички състезатели от отбора. Ръководителят на отбора по волейбол жени преподавател Христо Генов връчи грамоти на всички състезателки от отбора.

Председателят на студентски съвет Мария Челебиева награди победителите от турнира по шах, провел се на 15 и 16 май, организиран от студенстки съвет.