Плевен беше домакин на втори кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене

Спорт

23-05-2023, 17:33

Снимка:

БМЧК

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

При перфектна организация от страна на Съюза на българските автомобилисти клон Плевен с председател Данчо Велев и с подкрепата на неговите партньори от БЧК-Плевен, сектор „Пътна полиция“ гр. Плевен, Община Плевен, ДЦГ „Слънце“, ПГПЧЕ "Димитър Димов" и хотел "Балкан", на 19 – 20.05.2023 г. се проведе вторият кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца на възраст от 10 до 15 години.

Състезанието беше структурирано в два етапа - теоретичен и практически. Първият включваше изпитна листовка с въпроси по безопасност на движението и тест от БЧК Плевен по оказване на първа долекарска помощ, като най – добре подготвени в тази област бяха отборите на Пирдоп и Етрополе.

Практическият етап започна с управление на велосипед във велоградче, намиращо се в двора на ДЦГ "Слънце". Целта беше да се установят практическите умения на участниците по безопасност на движение по пътищата.

Заключителната част от състезанието се проведе в двора на ПГПЧЕ "Димитър Димов". Състезателите показаха завидни умения по баланс и владеене на велосипеда на площадка с препятствия.

В надпреварата се включиха 6 отбора от 5 града. Най–добрите бяха отличени с купи, медали, грамоти и награди, осигурени от СБА клон Плевен. Участниците се състезаваха в две направления – индивидуално ( момичета и момчета ) и отборно.

Индивидуални награди получиха три момичета – Марияна Танчева от гр. Берковица ( I- во място ), Никол Белчева от гр. Силистра ( II – ро място ), Стефани Овчарска от гр. Етрополе (III – то място) и три момчета – Мартин Иванов от гр. Етрополе ( I- во място ), Кристиян Янков от гр. Силистра ( II – ро място ) и Георги Станчев от гр. Пирдоп (III – то място).

За отлично представяне и завидни умения по безопасност на движението по пътя, с нула наказателни точки във велоградчето, беше отличен и награден Мартин Иванов от гр. Етрополе със специална награда, осигурена и връчена лично от г-н Велев. Отборното класиране завърши с победител отборът на град Берковица, следван с много малка разлика от отборите на Етрополе и Пирдоп.

За повдигане на духа и следвайки добрата практика за обединяване на спорта и културата, домакините бяха подготвили посещение на Регионалния исторически музей – Плевен, където гостите имаха възможност да посетят историческата, археологическата и природонаучната експозиция на музея.