Георг Спартански с незабавна реакция след сигнал за изхвърлени на улицата лекарства с изтекъл срок на годност

Новините

24-05-2023, 22:57

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Не употребявайте тези лекарства, защото вероятността да се стигне до неприятни последици е голяма, особено за децата", апелира кметът на Плевен

Лекарства с изтекъл срок на годност са изхвърлени днес на улиците "Чаталджа" и "Дойран" в Плевен. Подробности за случая съобщи кметът Георг Спартански.

Ето какво написа той на своя профил във Фейсбук:

ВНИМАНИЕ !!!

Днес, в късния следобед, след края на празничните чествания, посветени на Св.св.Кирил и Методий и Деня на славянската писменост и българската наука, образование и култура бях уведомен за много неприятен инцидент.

Около 12 часа на улица "Чаталджа", в близост до зелена площ, на която традиционно играят много деца, бял микробус е изхвърлил огромно количество лекарства с изтекъл срок на годност... Веднага , след като бях уведомен, отидох на мястото, с отдел Екология и отдел Инспекторат към община Плевен и с помощта на фирма"Чистота" организирахме събирането и извозването на тези лекарства, между които имаше такива за сърце, против високо кръвно налягане, против грип, антидепресанти... Подчертавам - С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ!!!

От живущи в района граждани разбрах, че деца и възрастни са бъркали в кашоните с лекарствата, взели са неустановено количество и видове лекарства...

НЕ УПОТРЕБЯВАЙТЕ тези лекарства, защото вероятността да се стигне до неприятни последици е голяма, особено за децата !

Полицията и прокуратурата са уведомени, полицаи посетиха мястото, подадох им информацията, която успях да събера до момента, вярвам, че ще си свършат работата.

Събрахме и 2 кашона с документи, които дават насока за евентуалния извършител.

Специално благодаря на четири момчета роми - Детелин, Денис, Радо, Велизар , които без подкана се включиха в събирането на лекарствата и товаренето на отпадъците и много помогнаха за бързото им събиране и почистването на района! От тях получихме и важна информация, която са прочели във фб , относно изхвърлено голямо количество лекарства и на ул."Дойран" , наложи се и там да организираме събирането и извозването...

Благодаря ви, момчета!!!

Още веднъж - моля родителите на деца, живеещи в района ул.Чаталджа" и ул."Дойран", в близост до "Водно стопанство" - Плевен да бъдат с повишено внимание и да проверят стаите на децата си за евентуално наличие на опаковки с лекарства! Ще бъда благодарен и за всяка информация относно лицата и автомобила, с който са изхвърлени кашоните с лекарства, която можете да подадете на ел.поща [email protected] !