Военнослужещи спасиха от удавяне майка и дете в Долна Митрополия

Животът

01-06-2023, 16:37

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Пропаднали в дълбока ВиК шахта пълна с вода

Военнослужещи от Военновъздушните сили спасиха от удавяне дете и майка.

Нещастният инцидент, завършил с благополучен край се случва в центъра на гр. Долна Митрополия на 31.05.2023 год. Дете пропада в дълбока ВиК шахта, пълна с вода. Майката на детето се опитва да го извади и също пропада в шахтата. Минути по-късно военнослужещите ефр. Данаил Цветанов Петров и редник Веселин Михайлов Вълчев се оказват в близост до мястото и чуват викове за помощ от очевидци на инцидента. Двамата военнослужещи веднага се отзовават и предприемат действия за спасяване на детето, което едва се е държало на повърхността на водата. В сложната ситуация военнослужещите съумяват да действат максимално бързо, адекватно и решително, и успяват да спасят детето. Едва след като го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала под водата. С големи усилия военнослужещите успяват да извадят от шахтата и жената. Уплашени, но живи и невредими пострадалите са били откарани за преглед в гр. Плевен. На мястото на инцидента г-жа Ваня Николова от Община Долна Митрополия е изказала благодарност на военнослужещите за бързата им, адекватна и животоспасяваща реакция.

Ефрейтор Данаил Цветанов Петров и редник Веселин Михайлов Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-та авиационна база и се обучават в курс за придобиване на военна квалификация „Младши сержант – първи модул“.

Командирът на 12-та авиационна база ги поздрави за мъжеството, предприетите бързи и адекватни действия. Благодарение на тяхната решителност и непоколебимост в тази критична ситуация, този нещастен инцидент завърши с добър край и два човешки живота бяха спасени.