Какво време ни очаква през новата седмица?

Животът

05-06-2023, 08:12

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

До средата на юни времето у нас ще запази неустойчивия си характер

До средата на юни времето у нас ще запази неустойчивия си характер. Валежите по-често ще са следобедни, локални и с гръмотевици под формата на краткотрайни пролетни бури. Преобладаващите дневни температури до началото на астрономическото лято ще останат в интервала от 22 до към 29-30 градуса, съобщава Нова тв.

Първата пълна седмица на юни ще започне със спокойно слънчево време над по-голямата част от страната. В понеделник и вторник източната половина от България ще е с минимална облачност. Следобедни валежи с гръмотевична активност ще има около планините на Западна и на по-малко места в Централна България. Дневни температури и през двата дни – от 23 до 28 градуса.

В средата на седмицата валежи са малко вероятни. Ще е преобладаващо слънчево. С приближаването на почивните дни обаче, отново ще има условия за гръмотевични валежи – първо в западните райони, след това – през почивните дни - и в някои области на изток. Температурите леко ще се повишат и в традиционно горещите точки на страната ще докоснат 30 градуса.

В седмицата около средата на месеца обстановката ще остане динамична. Южно от страната ни ще циркулират средиземноморски циклони. С по-голяма вероятност в южните и източните райони ще има следобедни валежи. В дните преди началото на лятото ще се повиши рискът от градушки с по-интензивна гръмотевична активност.