Постоянен арест за 36-годишен, извършил кражба при условията на опасен рецидив

Крими

05-06-2023, 13:44

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен

По искане на Районна прокуратура Плевен, Районен съд- Плевен определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Е.А., на 36 години, от с. Горна Митрополия, обл. Плевен.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 01/02.06.2023 година в село Горна Митрополия, област Плевен, от частен дом, отнел чужди движими вещи на обща стойност около 600  лева от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр. с чл.194, ал.1 вр. с чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

По подадения сигнал за кражба са извършени незабавни издирвателни мероприятия от служители на РУ Долна Митрополия, от които Е.А. е установен като извършител на деянието. Същият е многократно осъждан.

На 02.06.2023г., с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура- Плевен, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане в РС Плевен да му бъде взета постоянна мярка „Задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност да извърши престъпление или да се укрие, поради което постановил спрямо него именно мярка за неотклонение - „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен.