Затлъстяването ще бъде основна тема на научния форум "Плевенски ендокринологични дни"

Животът

14-06-2023, 07:05

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В програмата са включени 15 лекционни презентации от видни български лектори

За дванадесети пореден път Клиниката по ендокринология към УМБАЛ "Д-р Г. Странски" и под ръководството на доц. Катя Тодрова и МУ-Плевен организират и ще проведат пролетна научна среща ”Плевенски Ендокриннологични дни - 2023”.

Основната тематика на научния форум ще бъде "Затлъстяването като здравен проблем". В програмата са включени 15 лекционни презентации от видни български лектори - професори, доценти и млади учени, които в рамките на два дни ще разглеждат проблема от различни фокуси: патофизиология, клиника, диагностика, терапия и бъдещи преспективи.

Освен това, по традиция ще се обсъждат и други актуални проблеми в областта на ендокринология та, като специално място ще бъде отделено на „горещите” точки в диабетологията и тиреоидологията в насока за превенция и лечение. Ще се дискутират перспективите на съвременните терапии, в светлината на съвремените препоръки. Обширността на темите предоставя възможност за по-широк обхват и по-задълбочен подход в изложенията на лекторите, които са с изключително богат научно- изследователски и клиничен опит.

Организаторите изказват своята надежда, че научната среща ”Плевенски Ендокриннологични дни-” 2023” ще спомогне за поддържане и обогатвяване на професионалните знания, опит и квалификация на всички участници.

Субитието ще се състои на 16 и 17 юни в зала "Амброаз Паре" на Телекомуникационния ендоскопски център на МУ - Плевен.