Слави Трифонов: Трябва веднага да се върне ветото спрямо Северна Македония за нейното приемане в ЕС

Новините

14-06-2023, 14:16

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Такава държава с такива хора нямат място в Европейския съюз и ценностите, които налага Европейския съюз на своите граждани", смята лидерът на ИТН

"Докато в България се опитва да заработи едно срамно политическо мнозинство и едно срамно политическо правителство, в Северна Македония пребиха поредния българин. Щях да кажа “северномакедонец с българско самосъзнание”, но самото изричане на тези думи ме кара и мен да се чувствам срамно. Интересното е, че партиите, които съставляват срамното политическо мнозинство в момента в България, гласуваха заедно за отпадането на ветото над Северна Македония за членство в Европейския съюз. Явно тогава се е зародило тяхното политическо единство. И те са виновни, за това, че в момента в Северна Македония палят, рушат и пребиват българи и това нещо няма да спре с декларации в парламента, политическо дърдорене и взаимни обвинения", написа Слави Трифонов на профила си във Фейсбук.

"Трябва веднага да се върне ветото спрямо Северна Македония за нейното приемане в Европейски съюз. Такава държава с такива хора нямат място в Европейския съюз и ценностите, които налага Европейския съюз на своите граждани. Ако това не се случи, всички злодеяния в Северна Македония ще продължат, никакви декларации няма да ги спрат. Единственият начин е тези хора да бъдат изолирани. Тяхното място не е в Европейския съюз", допълва лидерът на ИТН.