Талантливите мажоретки на СУ "Иван Вазов" с нови успехи!

Спорт

16-06-2023, 07:15

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Момичетата завоюваха два златни и два сребърни медала и купи на тазгодишното 12-то издание на фестивала „Слънчева Бесапара“

Талантливите мажоретки на СУ "Иван Вазов" завоюваха два златни и два сребърни медала и купи на тазгодишното 12-то издание на фестивала „Слънчева Бесапара“ в град Пазарджик. Те бяха удостоени и със специалната награда на Общински детски комплекс „Пазарджик“.

Тринадесет мажоретни състава взеха участие във фестивала, който бе организиран от Община Пазарджик и Общински детски комплекс под патронажа на кмета  Тодор Попов и с финансовата подкрепа на общината.

Фестивалът започна с традиционен парад на мажоретните състави по булевард "България". Пазарджишката публика и гостите на града аплодираха горещо участниците от Пазарджик, Пещера, Пловдив, Плевен, Първомай, Свиленград, Сопот, София и Шумен. Кметът на домакините посрещна красивите мажоретки пред общината и ги поздрави. Участниците бяха приветствани и от председателката на МСК „Пазарджик спортува“ Ренета Камберова.

Над 500 деца взеха участие в надпреварата, разпределени в четири възрастови групи. Мажоретните състави се състезаваха в четири категории: 100 метра марш-парад с батони, 100 метра марш-парад с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пон на сцена.