Военнослужещи от Белене помагат на хората в Берковица (Снимки)

Новините

18-06-2023, 15:24

Снимка:

"Сухопътни войски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

До момента успяха да почистят редица канали, които вече функционират и поеха водата от наводнените улици

И в неделя военнослужещите от Сухопътни войски са в Берковица.

Военните от 10-ти механизиран батальон-Враца, тежка техника и военнослужещи от 55-ти инженерен полк-Белене и 91-ви инженерен батальон-Пловдив, до момента успяха да почистят редица канали, които вече функционират и поеха водата от наводнените улици, укрепиха дигите на реката, с хиляди пренесени на ръка чували с пясък.

Проблемните, затлачени части на речното корито се почистват с тежка техника, но там, където терена не позволява, военнослужещите действат на ръка.

Пътната инфраструктура е почистена от камъни, наноси, кал и тиня, а военнослужещите с тежката техника от инженерните формирования на Сухопътни войски, успяха да направят всички пътища в града проходими за пешеходци и автомобили.

И в днешния ден ще продължат дейностите по разчистване на пътната и критичната инфраструктура, както и по почистване на речното корито и укрепване на дигите на река Раковска.

За шести пореден ден, въпреки неспиращите дъждове, съвместните усилия на военнослужещи от Сухопътни войски, дават резултат и местното население постепенно се връща към нормалния си начин на живот.

Общ ръководител на терен, координираш съвместните усилия на военнослужещите от Сухопътни войски е командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов.