Оставиха за постоянно в ареста 18-годишен, обвинен за извършен грабеж в Плевен

Крими

20-06-2023, 16:31

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Извършил е деянието в изпитателен срок по предходно осъждане

По искане на Районна прокуратура - Плевен, Районен съд - Плевен определи мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо П.Н., на 18 години.

На 12.06.2023 г., в органите на МВР е постъпил сигнал от 37-годишен пострадал, че на 11.06.2023 г., вечерта, на улица в гр. Плевен, две непознати лица, чрез сила, са го ограбили. Били извършени незабавни издирвателни мероприятия от органите на 01 РУ Плевен, в хода на които били установени като извършители - П.Н. и непълнолетно лице на 16 години.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на РП Плевен.

В хода на разследването са намерени вещите, предмет на престъплението.

И двете лица са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 11.06.2023г.,  в гр. Плевен, в  съучастие като извършители, отнели чужди движими вещи - мобилен  телефон и парична сума, от владението на собственика, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила - престъпление по чл. 198, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Установено е, че П.Н. е извършил деянието в изпитателен срок по предходно осъждане.

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура- Плевен същият е задържан за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане в РС Плевен да му бъде определена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията от страна на П.Н., както и че е налице реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие, поради което постановил спрямо него мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Определението на съда подлежи на жалба и протест.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен от разследващ полицай при 01 РУ Плевен.