Лейтенант Марти Иванов стана най-младия летец-инструктор в 12-та авиационна база (Снимки)

Животът

21-06-2023, 15:07

Снимка:

12-та Авиационна база

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Лейтенант Марти Иванов изпълни успешно контролна проверка и стана най-младото попълнение в летателно-инструкторския състав

Днес в 12-та авиационна база се проведе изпит за допускане до инструкторска работа на самолет „Pilatus” РС-9М. Лейтенант Марти Иванов изпълни успешно контролна проверка и стана най-младото попълнение в летателно-инструкторския състав.

Един от основните приоритети в дейността на 12-та авиационна база е поддържане и повишаване нивото на подготовка на летателния състав. Усилията на командния и инструкторския състав са концентрирани към разширяване спектъра от подготовки придобивани от младите пилоти, както и осигуряване на приемственост между поколенията летателен състав.

Лейтенант Марти Иванов премина през необходимата подготовка и усвои в пълен обем теоретичните занятия по методиката за летателно обучение, авиационна психология, военна педагогика и изпълни предвидените полети от втора кабина за придобиване на инструкторска работа. Контролният полет бе изпълнен с подполковник Валентин Иванов.

Лейтенант Иванов е випуск 2021г. на ВВВУ „Георги Бенковски”, специалност „летец-пилот”. Със заповед на Командира на Военновъздушните сили – генерал-майор Димитър Петров, бе удостоен с годишна награда „Млад пилот на ВВС за 2022 год.”.