Летците-пилоти от 72-ри Випуск "Васил Левски" на ВВВУ "Георги Бенковски" с отличен успех от първия си държавен изпит

Животът

22-06-2023, 06:55

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Изпитът се състоя в 12-та Авиационна база

Випускниците курсанти - старши сержанти от специализация "Летец-пилот" на ВВВУ "Георги Бенковски" защитиха достойно знанията и уменията си по пилотиране на държавния изпит по „Летателна подготовка“.

Изпитът се състоя в 12-та Авиационна база, където пилотите проведоха и летателния си стаж, в присъствието на членовете на държавната изпитна комисия с председател бригаден генерал Юлиян Радойски –началник на ВВВУ "Георги Бенковски", полковник Петър Банков- командир на 12 Авиационна база и инструкторите- ментори от базата.

Със самолет "Pilatus" РС-9М випускниците изпълниха задачи от прост пилотаж и полет по кръга на средна височина от 5 хиляди до 13 хиляди фута в рамките на около 40 минути.

Атмосферните условия позволиха изпитът да завърши за един ден. А оценките – отличен!

Бригаден генерал Радойски поздрави младите си колеги с високия изпитен резултат и с пожелания да затвърдят постигнатото и на следващите държавни изпити.

Началникът на ВВВУ обсъди с инструкторския и инженерно- технически състав, ангажиран с летателния стаж на курсантите, проблемите и възможностите за повишаване ефективността му в бъдеще.

С държавния изпит по "Летателна подготовка" започна държавната изпитна сесия на курсантите и студентите от 72-ри Випуск "Васил Левски".