Експерти обсъждат нов Генерален план за организация на движението в Плевен

Мисия

13-07-2023, 15:25

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Гражданите могат да изпращат предложения

Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата, председателствана от заместник-кмета арх. Невяна Иванчева, проведе заседание на 12 юли. Основна тема за обсъждане беше задание за изработване на нов Генерален план за организация на движението в град Плевен. На заседанието присъстваха експерти от Община Плевен, общински съветници, представители на Пътна полиция при ОД на МВР – Плевен, Областно пътно управление – Плевен, управителите на общинските дружества „Тролейбусен транспорт” и „Инжстрой”, директорът на Центъра за градска мобилност и др.

Участниците в заседанието обсъдиха различни варианти за подобряване на досега действащия Генерален план, както и постъпили сигнали от граждани за промяна организацията на движението в различни части на града.

Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата ще проведе следващо заседание по същата тема и през м. август. Община Плевен очаква активно включване на плевенските граждани в обсъжданията чрез мнения, сигнали, предложения, препоръки както по отношение на движението на МПС, така и на пешеходците, градския транспорт, велосипедите и така актуалните напоследък индивидуални електрически превозни средства /тротинетки/. Предложенията могат да се изпращат на адрес: [email protected]. Всички те ще бъдат предадени на членовете на Комисията за разглеждане и евентуално включване в новия Генерален план.