21-годишен плевенчанин открадна 50 тона слънчоглед

Новините

14-07-2023, 13:51

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Изяснено било, че мъжът създал организация за противозаконно отнемане на слънчогледа, като дори наел два тежкотоварни автомобила

Извършител на кражба на около 50 тона слънчоглед е установен след продължително разследване на полицейски служители от ОДМВР- Шумен.

Работата по случая започнала в края на месец октомври. Сигналът бил подаден от мъж, който отдал под наем складово помещение в шуменското село Белокопитово, в което земеделски производител складирал около 62 тона слънчоглед. При едно от посещенията си наемодателят установил, че по-голямата част от продукцията липсвала, въпреки поставената сигнално-охранителна техника. Подаден бил сигнал в полицията в Шумен.

След целенасочена и продължителна работа криминалисти влезели в дирите на 21-годишен мъж от Плевен. Изяснено било, че мъжът създал организация за противозаконно отнемане на слънчогледа, като дори наел два тежкотоварни автомобила. Стоката продал веднага. В хода на разследването в полицейското управление в Шумен родственик на 21-годишния предал сумата от 47 000 лева за възстановяване на щетите по кражбата на слънчогледа.

Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в компетентната прокуратура.