Обществени организации ще стопанисват и ползват общински имоти в Плевен

Новините

17-07-2023, 18:13

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

С поредица от свои решения, Общински съвет - Плевен гласува общински имоти в областния център да бъдат предоставени за стопанисване и ползване от обществени организации за 5-годишен и 10-годишен период.

С решение на местния парламент 5-годишно безвъзмездно право на ползване се учредява на Сдружение „Диабет“, върху общински имот - частна общинска собственост, представляващ помещение (бивша регистратура), находящо се на четвъртия етаж в сграда на бул. „Русе“ №1 в града.

Общински имот се предоставя за 5-годишно безвъзмездно управление на Министерство на регионалното развитие и благоустройство за нуждите на Териториалното звено „Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО) в Плевен. Става дума за стая, представляваща част от четириетажна административна сграда на пл. „Възраждане” №2, която и до момента се ползва за същите нужди.

Съветниците решиха да предоставят безвъзмездно за 5-годишно управление нежилищен имот - частна общинска собственост и на Висшия съдебен съвет чрез Окръжна прокуратура - Плевен, за нуждите на Районна прокуратура - Плевен. Имотът е на ул. „Васил Левски“ №176. -  допълнителен офис в сградата, като към момента Районната прокуратура ползва целя втори етаж и 7 офиса на третия етаж на посочения адрес.

Безвъзмездно право на ползване се учредява на Сдружение „ФК Вихър - гр. Славяново” върху недвижим, нежилищен имот - частна общинска собственост, представляващ спортно игрище в землището на Славяново. Безвъзмездното право е за срок от 10 години. Спортният терен ще се ползва отново за тренировки на детско-юношеската школа, както и за официалните футболни срещи.

С решение на местния парламент помещение в административно - търговската сграда в с. Беглеж се предоставя за възмездно ползване на „Български пощи“ за срок от 10 години. Помещението ще бъде за извършване на универсална пощенска услуга, се посочва в решението.

Без публичен търг или конкурс общински имот ще бъде отдаден под наем на Сдружение “Спортен клуб по шахмат Плевен ХХІ”, като срокът отново е 10 години. Помещенията са на бул. ”Ген. Скобелев” №20. Шахматният клуб е основана през 1999 г. и за времето от създаването си до днес в него са израснали множество шахматисти - шампиони и призьори на Европейски и Световни първенства.

Съветниците гласуваха промени и в свое решение за безвъзмездно право на ползване върху общински недвижим имот от Сдружение „Съюз на учените в България“. Решението е в отговор на постъпило заявление от страна на съюза за отпаднала необходимост на ползване върху част от предоставения му трети етаж в сградата на ул. „Васил Левски“ №150.

Съгласно решенията на Общинския съвет, всички разходи, свързани с текущото обслужване и поддръжка на цитираните по-горе имоти, както и данъка върху недвижимия имот и такса битови отпадъци, ще са сметка на ползвателите.