Районна прокуратура - Плевен ръководи разследване за отглеждане и държане на марихуана

Крими

19-07-2023, 18:49

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В дворно място на частен дом в с. Комарево е установено да се отглеждат растения от рода на конопа

Под ръководството на Районна прокуратура - Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за държане на високорискови наркотични вещества - марихуана и за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите - престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК и престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК.

На 14.07.2023г. в хода на проведена специализирана полицейска операция, при извършена проверка от служители на РУ Долна Митрополия, в дворно място на частен дом в с. Комарево, обл. Плевен, е установено да се отглеждат растения от рода на конопа.

В имота са извършени претърсване и изземване, при които били намерени и иззети растения от рода на конопа с височина от 117 до 260см., плик със суха тревиста маса и плик със семена за посев. 

В едно от помещенията на дома са установени метална конструкция, тип палатка, отвътре фолирана с два странични въздуховода и соларна лампа.

В дома са намерени още сушилня, осветителни тела, таймери, влагоабсорбатори, терморегулатори и др. съоръжения, често използвани  при отглеждането на наркотични вещества.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура- Плевен, като се провежда от разследващ полицай при РУ- Долна Митрополия.