Наградиха отличилите се младежи в конкурса за рисунка „Не на агресията в мен!“

Новините

19-07-2023, 12:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инициативата се осъществи в рамките на проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят”

Кметът на Община Смолян Николай Мелемов и народният представител от област Смолян Красимир Събев наградиха отличилите се младежи в конкурса за рисунка „Не на агресията в мен!“, който стартира през месец април.

Благодарение на своите картини, които ще обиколят много училища в страната, специални подаръци заслужиха осмокласничките Моника Кисимова, Сияна Пачелийска, Каролина Царева, Миглена Кавалова, Веселина Гунчева, както и десетокласничките Анна Денчева, Йорданка Андонова и Елеонора Порязова.

Тази инициатива даде възможност да се интегрират културата и изкуството и да се предостави по-приобщаващо тълкуване за това как взаимодействаме със света. Насърчи културното разбиране и признателност към Личността без агресия чрез изкуството. Участниците в конкурса намериха отговор на въпроса какъв образ искат да представят пред нашето обществото - своето "АЗ" в откриване на героя си като резултат от съпреживяна Агресия.

Инициативата се осъществи по проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят”, ( № 2022-3-BG01-KA154-YOU-000102860). Той е финансиран по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 3: Образователна мобилност за граждани на Сдружение „Младежки гвардейски отряди” с председател д-р Денислава Ангелова.