Спартак в очакване на жребия за Европейската Северна баскетболна лига

Спорт

21-07-2023, 16:10

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчани се завръщат на европейската сцена след отсъствие от няколко години

Както вече стана ясно, Спартак Плевен ще е първият български клуб, който ще участва в Европейската Северна баскетболна лига. По този начин плевенчани се завръщат на европейската сцена след отсъствие от няколко години.

Участието на клуба е продължение на водената амбициозна политика на ръководството на клуба, която води в последните два сезона. В тях спартаклии успяха да се класират на полуфиналната фаза в Националната баскетболна лига, а през миналия сезон завършиха на 5-то място в редовния сезон и отпаднаха на четвъртфинал.

Най-добрите години в историята на клуба са през 90-те на миналия век, когато са спечелени две шампионски титли и има запомнящи се участие в евротурнирите. Паметна ще остане победата на Реал Мадрид в Плевен, както и други важни победи над отбори като Партизан Белград и Бешикташ. Последните участия на клуба на европейска сцена са през 2008 година, когато играе в квалификациите на турнира ЕвроЧалъндж, и през сезон 2009/2010 като част и от Балканската лига.. 

Жребият за новия сезон в Европейската Северна баскетболна лига ще се проведе на 16 август в столицата на Латвия - Рига, съобщава сайтът на НБЛ. Настоящият шампион в надпреварата е полският Стал Остров, който победи литовския Улвс на финала.