Задържаха за 72 часа шофьора, причинил смъртта на трима край Плевен

Крими

21-07-2023, 18:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Той е осъждан, извършил е ПТП-то без да е правоспособен и в пияно състояние

На 21.07.2023 година, Окръжна прокуратура - Плевен привлече към наказателна отговорност Г.Т., на 30 години, за причиняване на пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е настъпила смъртта на три лица.

Към настоящия момент е установено, че на 20.07.2023 година, Г.Т., без да е правоспособен и след като употребил алкохол, управлявайки лек автомобил "Мерцедес" C200,  на път II-35, Плевен -Ловеч, км. 21+470, в посока град Ловеч- град Плевен, в близост до разклона за село Ралево, обл. Плевенска, около 22.00 часа, нарушил правилата за движение - навлязъл в лентата за насрещно движение. С предна лява ъглова част ударил движещия се по същото време на същото място в обратна на него посока мотоциклет „Дукати 900 СС“, управляван от Ц.Л. на 44 години, на задната седалка, на който се возила С.И. на 34 години. Вследствие на удара лекият автомобил „Мерцедес“ напуснал пътното платно и се ударил в крайпътно дърво. В него на предна лява седалка се возил Н.Т. на 28 години. Водачът на мотоциклета и неговата спътничка са загинали на място. Пътникът в лекия автомобил получил тежки наранявания, откаран е в УМБАЛ –Плевен, където по-късно е починал.

Тялото на пътничката на мотоциклета е открито сутринта на 21.07.2023 година, при извършен повторен оглед, зад дървета и храсти с височина около 2 метра, на разстояние 20 метра от мястото на удара.

От извършеното химическо изследване на взетата кръвна проба от шофьора на лекия автомобил  "Мерцедес" Ц200 е установено, че той е управлявал автомобила с наличие на алкохол в кръвта 1.16 на хиляда.

Г.Т. е осъждан. Извършил е ПТП-то без да е правоспособен и в пияно състояние.

Въпреки началния етап на разследването са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни, за да се направи обоснован извод, че е извършено престъпление по чл. 343, ал.3, пр. 1, пр.5, пр.7, б. „б“, вр. ал.1, б.“в“, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

С постановление на Окръжна прокуратура-Плевен обвиняемият Г.Т. е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в Окръжен съд-Плевен за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура-Плевен разследването по случая продължава с разпити на свидетели, назначаване на необходимите експертизи, както и с други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая.