Известни български спортисти участваха в дискусия на тема "Изрази себе си с думи, не с удар"

Спорт

24-07-2023, 09:40

Снимка:

Сдружение "Младежки гвардейски отряди”

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Целта на дейността е насърчаване към личностно развитие и отговорно поведение сред подрастващите

Известни български спортисти и над 50 младежи участваха в дискусия на тема "Изрази себе си с думи, не с удар". Целта на дейността е насърчаване към личностно развитие и отговорно поведение сред подрастващите.

Популярната спортна журналистка Елена Яръмова презентира темите на седем видеоклипа, които ще бъдат разпространени във виртуална среда. Материалите са подготвени от нея заедно с психолога д-р Елена Илиева за проекта “ Младите хора- бъдещето на България- говорят” по Програма Еразъм +.

В инициативата се включиха спортните звезди Ивет Горанова, Ренета Камберова, Станимира Петрова, Пенчо Дочев и Даниел Александров, волейболните асове на шампиона Хебър Розалин Пенчев и Николай Къртев, както и една от надеждите на българското джудо Емил Вълчев. Всички участници коментираха с огромен интерес различни теми, сред които "Агресия и трансформация", "Успехът и как да го постигнем", "Формулата на успеха и кога откриваме таланта си", "Постоянството", "Емоционална интелигентност", "Как да сме непоколебими" и "Езикът на тялото".

По време на дискусията се изложиха креативни тези. Акцентира се върху ползите от физическата активност. Младежите заявиха, че спортът играе важна роля за социализацията и изграждането на приятелства, за възпитанието, за формирането на характер, дисциплина и отговорност. Българските шампиони споделиха ценни лични истории с поучителен характер. Разказаха за пътя към успеха, изпълнен с множество лишения и препятствия, които се преодоляват единствено чрез постоянство и ежедневни усилия.

Събитието приключи с практическо приложение на наученото по темите за непоколебимостта и езика на тялото, като младежите проведоха интервюта със свои връстници, както и с някои от спортистите.

Дискусията се проведе по проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят”, ( № 2022-3-BG01-KA154-YOU-000102860). Той е финансиран по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 2: Образователна мобилност за граждани на Сдружение „Младежки гвардейски отряди” с председател д-р Денислава Ангелова.