Шофьорът-убиец от катастрофата на пътя Плевен - Ловеч остава в ареста за постоянно

Крими

24-07-2023, 14:51

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обвиняемият е многократно осъждан, като е търпял и наказание лишаване от свобода

Днес, 24 юли, състав на Окръжен съд - Плевен разгледа постъпило искане от Окръжна прокуратура - Плевен, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, на лицето Г.В.Т., роден 1992 година, привлечен като обвиняем за причиняване на катастрофа в пияно състояние, като неправоспособен, в резултат на което е причинил смъртта на три лица.

Ето какво още се посочва в съобщението на съда:

На 20.07.2023 година, на пътя Плевен - Ловеч, в близост до разклона за село Ралево, при управление на лек автомобил, обвиняемият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лица.

След преценка на събраните до този момент доказателства, съдът намира, че може да се направи безспорен извод за наличие на обосновано предположение за авторството на престъплението. В конкретния случай, макар и на този ранен етап от досъдебното производство, доказателствата сочат непротиворечиво, че извършител на престъплението е обвиняемото лице.

Извършеното деяние е тежко по смисъла на закона, с изключително висока обществена опасност и за него се предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Обвиняемият е многократно осъждан, като е търпял и наказание лишаване от свобода, а тъй като работи в чужбина, се приема, че няма постоянно местоживеене в Република България.

При тези доказателства, съдът намира, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление, поради което взема по отношения на него мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението не е окончателно, същото може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд - Велико Търново, в тридневен срок, считано от днес.