Шофьорът, убил трима на пътя Плевен - Ловеч, е с присъди за различни престъпления

Крими

25-07-2023, 15:30

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Задържаният Габриел Тачев твърди, че във вечерта на катастрофата не е шофирал той, а неговият братовчед, който загина при пътното произшествие

Шофьорът, обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на трима души при катастрофа на пътя Плевен - Ловеч, е със завършен 7 клас. 30-годишният Габриел Тачев никога не е имал шофьорска книжка. Той има множество криминални прояви и присъди за различни престъпления.

"При разпита заяви, че е повикал братовчед си да кара, тъй като той няма книжка и че братовчед му е карал колата от Тръстеник до Александрово и обратно", каза пред bTV служебният защитник на обвиняемия Юрий Михнев.

Прокурорът по делото посочи, че обвиняемият е с 15 криминалистически регистрации, многократно е осъждан за различни престъпления като последната му наложена ефективна присъда е от 3 години, която е изтърпял през 2021 г.

"Предвижда се наказание с лишаване от свобода от 3 до 15 години. С оглед събраните данни за съдимост и характеристичните данни за лицето Окръжната прокуратура в Плевен е приела, че са налице и останалите предпоставки лицето да се укрие или да извърши друго престъпление", заяви прокурор Анна Барака.

На Габриел Тачев вчера бе наложена мярка "Задържане под стража". Определението на Окръжния съд в Плевен обаче не е окончателно. То може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд - Велико Търново в тридневен срок.