Курсантите-випускници на ВВВУ "Георги Бенковски" ще получат първо офицерско звание

Животът

27-07-2023, 14:02

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На тържествения акт ще присъстват заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков

Първо офицерско звание ще бъде присвоено на курсантите от 72-ри випуск "Васил Левски" на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски". На тържествения акт ще присъстват заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков. Ритуалът ще се състои на 28 юли на площад "Възраждане" в Плевен. По време на церемонията ще бъде присвоено и първо сержантско звание на кадетите-випускници и ще бъдат връчени дипломите на абсолвентите на ВВВУ.

31 випускници от специалност "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво" завършват в шест специализации с общ среден успех  „Много добър 5,23“. За първи път в най-новата история на ВВВУ първенец на випуска е жена - лейтенант инж. Йоанна Данева от специализация „Летец-пилот“.

Половината от випускниците ще започнат трудовия си път в 12-а Авиационна база Долна Митрополия, а останалите – в авиационните бази на Военновъздушните сили в Безмер, Граф Игнатиево, Крумово, авиобаза "Чайка", военно формирование 44510 и ВВВУ "Георги Бенковски".

Тържественият акт по връчване на първо офицерско звание на випуск 72-ри „Васил Левски“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ ще започне в 9.00 ч. на площад „Възраждане“ в Плевен.