Oбластната администрация подкрепя проектните инициативи за разработка на концепции за интегрирани териториални инвестиции

Мисия

08-08-2023, 10:20

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ръководството на Областна администрация - Плевен застава зад проектните инициативи за разработка на концепции за интегрирани териториални инвестиции. Това стана ясно от проведена работна среща на областния управител Виолета Иеремиева, заместник областния управител Николай Абрашев и директора на дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността" Александър Костов с представители на Инициативния комитет за изграждане на Северозападен образователен научно-иновационен технологичен хъб.

Инициативният комитет разработва концепции за интегрирани териториални инвестиции с обхват Северозападен район и икономическа зона Мизия. В срещата взеха участие и представители на регионалните иновационни центрове по мехатроника и биотехнологии, на научни и културни институти в региона, на Търговско-промишлената палата - Плевен, както и на Регионалната колегия на Камарата на архитектите. 

Валентина Тодорова - оперативен координатор на комплекса от проекти, представи развитието на проектните инициативи в отделните тематични направления за изграждането на нови образователни научно-иновационни и технологични инфраструктури в Северозападния район с ядро Междууниверситетски кампус и технологичен парк в Плевен.

Областният управител Виолета Иеремиева изрази категоричната си подкрепа за усилията на представителите на Инициативния комитет да се интегрира дейността на държавните институции, органите на местно самоуправление, научните и културните институти, професионалните и бизнес сдружения в значими за развитието на региона проектни направления на основата на новия подход за интегрирани териториални инвестиции, които се предлагат като възможности за новия планов период.

Съвместната дейност на участниците в работната среща ще продължи с поредица публични прояви и инициативи, конкретизиращи възможностите за преодоляване на натрупаните във времето дисбаланси в развитието на Северозападния район.