Застреляха президента на българската федерация по карате

Спорт

16-08-2023, 13:55

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Алексей Петров е убит

Застреляха известният бизнесмен Алексей Петров, съобщи БНТ.

Той се е разхождал в района на неработещия лифт до Воденицата в Драгалевци, когато е бил застрелян. Заедно с Петров е имало жена, която не е неговата съпруга. Тя е ранена по време на стрелбата, починала е по-късно в болница.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова, заедно с двама от заместниците й Христо Кръстев и Ивайло Илиев, са на мястото на убийството.

На мястото има засилено полицейско присъствие. По-късно от МВР съобщиха, че столични криминалисти изясняват факти и обстоятелства около престъпление, извършено в столицата.

"Сигналът за ранени мъж и жена в кв. „Драгалевци“ е подаден около 12.20 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. Тя е транспортирана в болнично заведение. По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което се извършва оглед и ще се изясняват обстоятелствата около престъплението".

Алексей Петров бе президент на Българската федерацията по карате и един от хората, подкрепяли Ивет Горанова през целия ѝ спортен път до олимпийското злато в Токио.