По искане на прокуратурата: Постоянен арест за трима, обвинени в опит за отвличане

Крими

17-08-2023, 16:06

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Случаят е от плевенското село Вълчитрън

По искане на Окръжна прокуратура-Плевен, Окръжен съд-Плевен задържа И.И., на 24 години, М.И., на 26 години и А.Т., на 30 години, които са обвинени за извършен опит за отвличане.

В хода на разследването е установено, че на 12.08.2023 г. около 19,00 часа И.И., М.И. и А.Т. влезли в двора на частен имот, където пострадалият Д.Р., на 43 години, работел и му нанесли побой. Вкарали го против волята му на задната седалка на лек автомобил, но пострадалият успял да избяга от срещуположната врата.

И.И., М.И. и А.Т. са привлечени в качеството на обвиняеми лица за това, че на 12.08.2023 г. в с. Вълчитрън, област Плевен, в съучастие, тримата като извършители, направили опит да отвлекат Д.Р., като деянието е извършено от повече от две лица и опитът е останал недовършен по независещи от извършителите причини - престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2 ал. 1 вр. чл. 18, ал. 1 от НК1 от НК, за което се предвижда лишаване от свобода от 7 до 15 години.

Окръжен съд - Плевен е приел доводите на Окръжна прокуратура - Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че И.И., М.И. и А.Т. са извършили престъплението, за които са привлечени като обвиняеми. Съдът е счел, че е налице реална опасност те да се укрият или да извършат престъпления и е постановил спрямо тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред АС-Велико Търново.