Наркодилър, заловен да шофира след употреба на амфетамин и метамфетамин, остава в ареста

Крими

17-08-2023, 16:19

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Великотърновският апелативен съд уважи становището на прокуратурата и остави в ареста обвиняемия

Обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и шофиране на  автомобил след употреба на амфетамин и метамфетамин остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Това определи Великотърновският апелативен съд, след като остави без уважение искането на обвиняемия за изменението ѝ в по-лека и уважи становището на Великотърновската апелативна прокуратура, че С. Г. трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение.

С.Г. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Плевен за това, че на 10.08.2023 г., в гр. Плевен, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамин, на обща стойност 7 732,17 лв. (престъпление по чл. 354а, ал 1 ат НК). Той е обвиняем и за това, че по същото време е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред (престъпление по чл. 343б, ал.3, вр. ал. 1  от НК).

Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия и  затова потвърди определената от Окръжен съд – Плевен мярка, като правилна и законосъобразна.

Определението на АС- Велико Търново  не подлежи на обжалване.

С оглед новите изменение на НК, Окръжен съд–Плевен е уважил искането на прокуратура за допускане на обезпечение чрез налагане на запор върху лекия автомобил, собственост на обвиняемия.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен.