Пеещ фармацевт от Плевен излиза на сцената на "Пирин Фолк" 2023 (Видео)

Плевен Лайф

19-08-2023, 09:06

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Песента, с която Светлозар Христов - Заро ще се представи на музикалния фестивал се казва "На хорото"

Светлозар Христов - Заро ще вземе участие в XXXI-то издание на ежегодния и престижен фестивал за авторска македонска песен на фолклорна основа "Пирин фолк - Сандански".

След оспорвана и силна конкуренция Светлозар Христов - Заро е допуснат до участие във фестивала, който ще се проведе на 27 август (неделя) от 20:30 часа в Летен театър Сандански.

Зрителите ще могат да гледат на живо в YouTube канала на Фен фолк тв, както и в ефира на БНТ 1, БНТ4 и ФЕН ФОЛК ТВ.

Песента, с която Заро ще се представи на музикалния фестивал, се казва "На хорото" по музика и аранжимент на Иван Йосифов и текст на прекрасната Хриси Димова.

Освен за наградите на журито, Светлозар ще се бори и за награда на телевизионния зрител, като това става чрез SMS гласуване на номер 191957 с текст PIRIN5. В момента зрителите могат да чуят част от песента в YouTube канала на медията организатор - Фен фолк тв, както и в техния ефир, а цялата песен - на живо по време на фестивала.

"Песента е празнична, игрива с типично звучене за фестивала. Усетих я, още когато влязох и я записах в студиото. Най-интересното беше, че когато отидох в студиото на Иван, токът спря и се наложи да чакаме два часа докато тръгне... Може би това беше някакъв знак за успех, а да не говорим, че претърпях и сложна операция, но въпреки това се амбицирах, като се получи красива песен достойна за финал. Вълнението ми за участието в фестивала е доста голямо и ще бъда щастлив, ако хората харесат нашия проект и ни подкрепят", споделя Заро за Plevenutre.bg.

Светлозар е фармацевт и работи в нашия град Плевен в една от най-големите аптечни вериги, умело успява да съчетае да обърне с усмивка внимание на пациента и в същото време не спира да се развива в музикалния бранш. Зад гърба си вече има над 50 награди от национални и международни конкурси и над 7 авторски песни, които могат да бъдат видяни и чути в популярните музикални телевизии и радиа, както и в YouTube.