Първият кандидат за кмет на Плевен вече е ясен

Плевен

23-08-2023, 10:21

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Бизнесменът Сашо Радоловски ще се бори за кметския стол на предстоящите местни избори

Бизнесменът Сашо Радоловски ще бъде кандидат за кмет на Плевен на предстоящите местни избори. Това става ясно от публикациии в неговата официална страница във Фейсбук, в която вече е започнал да представя част от програмата си за развитие на града.

Радоловски управлява бизнес в сферата на енергетиката и строителството, а основната цел, която си е поставил и следва, е именно развитието на Плевен. Той е част от партия "Консервативна България".

Бизнесменът споделя на своята официална страница във Фейсбук, че участва в инициативи в помощ на хора и обществени дейности, както и благотворителност. И посочва, че сред някои от дейностите, които е провеждал за града, са: организиране на благотворителна вечер за закупуване на лапароскопски апарат за Военна болница в Плевен; подпомагане лечението на онкоболни със закупуването на медикаменти; подпомагане на детски градини и училища в града, осигуряване на ученически пособия; възстановяване на паметници на културата в област Плевен; възстановяване на чешмичката до мавзолея; подпомагане на спорта в града - клубовете по борба и бокс.

Към този момент все още няма други официално обявени претенденти за кметския стол в Плевен. Няма яснота и дали настоящият градоначалник Георг Спартански ще се бори за трети пореден мандат.

Припомняме, че президентът Румен Радев подписа указ, с който насрочи за 29 октомври изборите за общински съветници и за кметове.