Надежда Славова - Ники спечели наградата на публиката на "Пирин Фолк" 2023

Плевен Лайф

29-08-2023, 11:47

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обичаната плевенска певица грабна сърцата на зрителите с песента "На гурбет отиваме" в дует със Здравко Петров

Популярната плевенска певица Надежда Славова - Ники заслужи "Награда на зрителите" на фестивала "Пирин фолк" - 2023. Тя спечели отличието в дует със своя колега Здравко Петров, с когото изпълниха песента "На гурбет отиваме".

"След толкова години труд, всеотдайност и любов към работата си, дойде моментът, в който Вие - публика, зрители и приятели, ни наградихте. Изпълнихме с много любов прекрасната песен “На гурбет отиваме” по музика и текст на невероятните Димитър Милев и Полина Дакова, за което получихме най-високата и истинска оценка. Дълбок поклон и огромно благодаря за всички Вас!", написа Ники на профила си във Фейсбук.

Надежда Александрова Славова е родена в Русе, но години по-късно среща любовта в Плевен, където отглежда сина си. През 90-те години на миналия век тя бе сред топ лицата на несъществуващата вече музикална компания от Плевен “Меджик мюзик”. И до ден-днешен се пеят песните й "Грях ли е", “Плачи китаро", "Бродяга", "Море, море", "Зелени очи, зелени пари", "Като в приказка" и много, много други, които останаха във времето. Има три албума зад гърба си. През годините е участвала в международни и национални фолклорни фестивали и конкурси. Има медицинско и педагогическо образование. От 5 години работи с деца в яслена възраст.

Тазгодишноти издание на "Пирин фолк" бе още по-специално заради присъствието на президента Румен Радев. Той е първият държавен глава, който посещава най-влиятелното фолклорно събитие у нас. Румен Радев приветства всички участници и гости на форума от сцената на Летния театър.

"Фестивалът продължава да разкрива красотата на Пирин и магията на неговата музика, продължава да разгръща родолюбивите идеи. Сърдечна благодарност към организаторите, към журито и към всички участници, които продължавате да срещате традициите в песенното ни творчество с настоящето, за да можем всички ние да преоткриваме и обогатяваме съкровищницата на българския фолклор.“, каза той.

Събитието бе уважено и от други високопоставени гости – Негово Високопреосвещенство Неверокопския митрополит Серфаим, областния управител Мария Димова, кметовете на Петрич и Струмяни, както и представители на държавни и общински институции. Сред гостите на фестивала бе и актьорът Михаил Билалов.