Председателят на Асоциацията на йеменските студенти, учили у нас, се срещна с кмета Георг Спартански

Мисия

04-09-2023, 15:34

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Самият той е випускник на плевенския Медицински университет и вече има две клиники в Сана

Председателят на Асоциацията на студентите от Йемен, завършили образование в България, д-р Мохамед Ал Раими се срещна днес с кмета на Община Плевен Георг Спартански. Над 6000 са членовете на Асоциацията, учили в различни висши учебни заведения и специалности у нас, разказа Мохамед Ал Реими. Самият той е випускник на плевенския Медицински университет и вече има две клиники в Сана. Всички възпитаници на плевенската Алма Матер са сред най-добрите специалисти в страната му и на висши ръководни длъжности в медицински заведения, подчерта той.

Връзките между нашите страни са дългогодишни и аз съм радетел за тяхното развитие, дори се считам за неофициален посланик на България в страната ми, където заедно с останалите студенти, учили в български вузове, организираме честване на Националния ви празник Трети март, посочи още Мохамед Ал Реими. Той разказа, че е тук, за да съдейства за изпращането на йеменски студенти за обучение в плевенския Медицински университет и в Техническия университет – Габрово.

Председателят на Асоциацията информира Георг Спартански за инвестиционни намерения на йеменски бизнесмен в Плевен. Той планира да открие в града луксозен ресторант, където ще се предлага и висококачествено йеменско кафе.

В знак на уважение Мохамед Ал Реими връчи на Георг Спартански символа на Йемен.