Полк. Димитър Велев е новият началник на щаба на 12-та авиационна база - Долна Митрополия

Новините

11-09-2023, 12:23

Снимка:

12-та Авиационна база

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Завършил е Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" през 2000 г., специалност „летец-пилот”

Днес в 12-та авиационна база в гр. Долна Митрополия се проведе общ строй, на който бяха обявени заповеди за назначаване на длъжности и повишаване във военно звание на военнослужещи.

Обявена бе заповед на Министъра на отбраната, относно назначаване на длъжност и повишаване във военно звание на военнослужещи по Регистъра на вакантните длъжности за офицери през 2023 г. В изпълнение на заповедта е освободен от заеманата длъжност, назначен на длъжност „Началник на щаба на военно формирование 52090 – Долна Митрополия” и повишен в звание „полковник” подполковник Димитър Павлов Велев.

Полковник Димитър Велев е летец - пилот I клас. Завършил е Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" през 2000 г., специалност „летец-пилот”. Професионалният му път преминава в авиобаза Каменец, ВВУБ и 12-та авиационна база – Долна Митрополия. Завършил е Военна академия „Г. С. Раковски” през 2015 год. Летял е на самолети L-29, L-39ZA, SU-25, PC-9M. Летец – инструктор с отлична теоретична и летателна подготовка. До настоящия момент е заемал длъжността „заместник-командир по летателна подготовка” на 12-та авиационна база.

Обявена бе заповед на Командира на Военновъздушните сили, относно преназначаване на длъжности и повишаване във военно звание на военнослужещи по Регистъра на вакантните длъжности за офицери през 2023 год. В изпълнение на заповедта е освободен от заеманата длъжност, назначен на длъжност „началник на Център за подготовка и обучение” във в.ф. 52090 – Долна Митрополия и повишен във военно звание „подполковник” майор Станислав Георгиев Ангелов.

Подполковник Станислав Ангелов е завършил НВУ "Васил Левски" през 2002 г., специалност „Противовъздушна отбрана на войските”. Професионалното му развитие преминава във в.ф. 38220 гр. Плевен До настоящия момент е заемал длъжността „заместник-командир на Зенитно-ракетен дивизион”.

Командирът на 12-та авиационна база – полковник Петър Банков ги поздрави и им връчи новите пагони. Пожела им здраве, сили и енергия за изпълнение на поставените задачи и успешна реализация на новите длъжности.