Пожарната е реагирала на 12 произшествия в област Плевен през изминалото денонощие

Крими

15-09-2023, 10:16

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Зърнокомбайн се е самозапалил в землището на Червен бряг, навес е горял в Опанец

12 са произшествията в областта през изминалото денонощие, съобщават от МВР. Екипи на районите служби в областта са загасили горящи сухи треви, отпадъци и стърнища в Плевен на улица „Осъм“, в Никопол на улица „Рила“, в Тръстеник на улица „Стефан Караджа“ и на сметището край Долна Митрополия, както и в землищата на селата Буковлък, Еница и Горни Дъбник. Пожарите са без материални загуби.
  
На 14 септември екипи на РС ПБЗН – Гулянци и РСПБЗН – Плевен са извършили технически помощи – измиване на пътни платна след ПТП в град Гулянци на улица „Индустриална“ и в Плевен на булевард „Трети март“.

Вчера се е самозапали зърнокомбайн "Джон Диър" в землището на Червен бряг в местността „Ежов дол“. Сигнал за инцидента е постъпил в 17:45 часа. Бързата намеса на огнеборците от РСПБЗН – Червен бряг е спасила зърнокомбайна, унищожен е ремък.
    
На 14 септември в 19:05 часа в У ПБЗН - Долна Митрополия е постъпил сигнал за пожар в навес в село Опанец. До пристигането на спасителния екип са изгорели газова бутилка и 50 кв. метра покривна конструкция. Предполагаемата причина за произшествието е техническа неизправност. Спасени са обитаеми сгради в близост.