С тържествена церемония: СУ "Иван Вазов" посрещна учениците за новата учебна година (Снимки)

Животът

15-09-2023, 11:22

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Директорът Димитър Митев пожела на всички ученици много здраве и успехи през новата учебна година

Тържествено бе поставено началото на новата учебна година в най-голямото учебно заведение на територията на Плевенска област - СУ "Иван Вазов". Всички класове – от първи до дванадесети, се събраха пред училището, за да открехнат една нова страница от училищния си живот. С тях бяха всички техни преподаватели. Не липсваха развълнувани родители и близки приятели.

Откриването на учебната година започна подобаващо. Знамената бяха издигнати от настоящите дванайсетокласници. Веднага след това директорът – Димитър Митев, отправи приветстващи думи към първокласниците и техните родители.

Отново стана ясно, че учениците от първи до пети клас от тази година ще имат честта да носят специални ученически облекла с емблемата на училището, а от догодина това ще се случи и с шестокласниците, а защо не и с по-големите.

Забеляза се още една новост, с която вазовци могат да се гордеят – електронно табло, поставено на фасадата на сградата.

"Първокласници, добре дошли! От днес вече сте ученици. Този празник е за вас!", обърна се г-н Митев към най-малките. "За вас и вашите семейства това е един от незабравимите дни изобщо в живота", допълни той. И отправи призив към родителите: "Да вървим заедно в една посока напред и нагоре в интерес на вашите деца."

По време на тържественото откриване директорът поздрави от свое име и от името на цялото ръководство на училището ученическия отбор по хандбал, който завоюва първо място в страната на ученическите игри. Момчетата гордо изнесоха златната купа, а г-н Митев им пожела успех на Световните ученически игри, които най-вероятно ще се проведат скоро в Канада.

Поздрав към всички присъстващи след това отправиха мажоретките, които впечатлиха с хореография и визия.

Последва музикално изпълнение и от малките първокласниците, а трима от тях се представиха отлично, рецитирайки стихотворения, посветени на емоциите от първия учебен ден в живота им.

Мажоретките показаха още два танца, като последният беше съпроводен с музиката на гвардейския духов оркестър, който е първият ученически такъв в страната и който трупа все повече изяви и успехи.

Накрая на церемонията първокласниците смело прекрачиха прага на училището и с усмивки се впуснаха в своето ново приключение.