Книгата си "Дипломатически етюди" ще представи в Плевен експосланикът на България Бойко Коцев

Животът

26-09-2023, 10:34

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Носител е на многобройни чуждестранни отличия

Книгата си "Дипломатически етюди" ще представи в Плевен експосланикът на България Бойко Коцев на 27 септември /сряда/ в 17.30 ч. в ХГ "Светлин Русев".

Бойко Коцев е роден на 18 юни 1956 г. в София. Получава висше юридическо образование по специалност „Международно право“ в МГИМО – Москва. Между 1983 и 1995 г. специализира Международно публично право в Международния съд на ООН в Хага; Международно публично право в КМП на ООН, Женева; в Британския институт за международно и сравнително право; Европейска правна интеграция в Civil Service College – Лондон. Заемал е редица високи дипломатически постове, сред които: заместник-ръководител на Посолството на Република България в Зимбабве, заместник-началник на Мисията на Република България към Европейската Общност в Брюксел, постоянен представител на Република България при Европейския съюз, Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Руската Федерация. В момента е представител на Република България в Международната банка за икономическо сътрудничество.

Носител на многобройни чуждестранни отличия: Велик офицер на Ордена за заслуги на Френската Република, Велик офицер на Ордена на Леополд II на Кралство Белгия, Велик офицер на Ордена за заслуги на Кралство Норвегия, ордена на Руската православна църква „Преподобни Серафим Саровски“, медала „За взаимодействие“ на Министерството на външните работи на Руската федерация и др.

Автор на множество публикации в централния печат и в специализирани издания.