Две години и осем месеца затвор за закани с убийство и унищожаване на имущество

Крими

28-09-2023, 14:32

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По делото е установено, че всички деяния са последица от влошени междусъседски отношения

По  обвинителен акт на Районна прокуратура - Плевен е осъден Б.К., на 66 години, за четири престъпления - закани с убийство спрямо две лица, причиняване на средна телесна повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Той е признат за виновен за това, че на 21.01.2023 г., в гр. Плевен отправил закана с убийство спрямо две лица, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, както и за това, че на същата дата и място противозаконно унищожил задно обзорно стъкло и странично стъкло на лек автомобил, използвайки брадва.

Б.К. е признат за виновен и за това, че на 10.03.2023г., в гр. Плевен, причинил средна телесна повреда на пострадалия, изразяваща се в счупване на първи долен ляв зъб и счупване на десен страничен глезен, довели до трайно затрудняване на дъвченето и на движенията на долен десен крайник.

По делото е установено, че всички деяния са последица от влошени междусъседски отношения.

За извършените престъпления Районен съд-Плевен му е наложил едно общо най-тежко наказание измежду определените, а именно: лишаване от свобода за срок от 32 месеца, което той следва да изтърпи при първоначален „общ“ режим в затвор.

Съдебното производство е проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, като наказанието е определено при условията на чл. 58а, ал. 1 от НК (намалено с 1/3 от първоначално определеното, което в случая е четири години лишаване от свобода).

В хода на наказателното производство Б.К. е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата е влязла в законна сила и е приведена в изпълнение.