Александър Николов: Градът и общината нямат право да губят време като поддържат сегашното статукво

Мисия

01-10-2023, 16:14

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това сподели с гражданите в парк „Кайлъка“ кандидатът за кмет от „Алтернативата на гражданите“

„Ние решаваме, ние променяме, ние можем да имаме нормални улици, квартали със зелени пространства, без глутници. Нормално водоснабдяване, европейски спирки за обществения транспорт, осветен град и села, достъпна и бърза администрация за хората, развита индустрия и бизнес, места за спорт, отдих и култура. Това са нормални неща, няма нужда да ги обещава никой. Това е работа и трябва да се свърши. Това сподели с гражданите в парк „Кайлъка“, Александър Николов, кандидат за кмет от „Алтернативата на гражданите“. И допълни, че това са приоритетите и политиките за общината в неговата програма за развитие на Плевен. „Проблемите са много и общинската администрация трябва да е близо до хората за да ги решава. Ще създадем и „Бърза писта-едно гише“, за да намалим административната тежест за бизнеса. И за това трябва да сме изключително отговорни при избора на следващо управление. Градът и общината нямат право да губят време като поддържат сегашното статукво. Видяхме какви са резултатите и най-страшният от тях е, че има само оправдания как нещо не може да се случи“, допълни още Николов.

„Ще вложим сериозни усилия за да може много бързо Плевен да се включи в новия програмен период за европейско финансиране. Възможностите, които са заложени в новите програми са огромни и вярвам, че това е пътят към това Плевен да бъде чист, подреден, модерен и европейски град за живеене. Със сериозен екип, ще бъдат  разработени проектите и ще започнем да ги реализираме. И това не са празни приказки! Около 16.7 млрд. евро са предвидени в новия програмен период до 2027 година за България. 50 % от тях са за Северозападна, а Плевен е определен като двигател на Северозападния район, подчерта пред гражданите, кандидатът за кмет Александър Николов.

На събитието д-р Калин Поповски от „Алтернативата на гражданите“ подчерта, че, ако получат доверието на избирателите, ще започнат веднага работа по стабилизирането на общината, без да се губи време. „Нашият инициативен комитет, който издигна Александър Николов, заложи на него заради визията, която той има за общината. Александър е надпратийно лице, видяхме партийците какво свършиха и къде е Плевен сега от тяхната работа“, каза още д-р Калин Поповски, който е и кандидат за общински съветник. Той беше категоричен, че в края на месеца вярва, че Александър с бюлетина № 69 ще е новият кмет на града. 

Арх. Стефан Нешев, който също е в листата за общинския съвет, подчерта, че от години работи с Александър Николов и е видял, че той има опита да работи по конкретни казуси и да ги решава. „Не само центъра да е европейски, а целият град и селата. Доверявам се на Александър“.

 В екипа на Николов има още предприемачи, лекари, юристи, преподаватели, архитекти, икономисти, спортисти, културни дейци и социални експерти, на които ще разчита Николов за да реализира програмата си.