Александър Николов: Една година е необходима за справяне с проблема с бездомните кучета и изграждането на приют

Мисия

02-10-2023, 16:54

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

„Една година е необходима за справяне с проблема с бездомните кучета и изграждането на приют. Община Плевен е абдикирала от проблема с глутниците за бездомни кучета и така реално е застрашила живота и здравето на гражданите. За толкова години, местната управа под ръководството на кмета Спартански, не е реализира нито една дейност от предвидените по закон. Дори не е намерила време да направи общински приют, за което има решение на общинския съвет, място и проект.  Нулева активност има за провеждани кампании за кастриране на домашни любимци. Не е достатъчно само чипиране и ваксиниране на бездомните кучета. Това е напълно недопустимо и показва липсата на всякаква воля за решаването на конкретните проблеми на гражданите “, каза Александър Николов, кандидат за кмет на община Плевен и допълни, че е време за решения.

Днес Александър Николов, заедно с арх. Стефан Нешев, кандидат за общински съветник от листата се срещнаха с представители на неправителствения сектор, които осиновяват бездомните кучета в община Плевен. Те обясниха какви са основните проблеми и споделиха, че през годините са предлагали конкретни и бързи решения, на които общината не е откликнала.

Николов обсъди с тях своята програма за работа с бездомните животни, която включва създаването на работещ общински приют с професионален кастрационен център, и подкрепа за центровете, които работят и сега на доброволни начала. В програмата се предвижда провеждането на активни кампании за кастрация, имунизация и ваксиниране на животните, както и подкрепа при тяхното осиновяване. „Не съм си представял, че може в началото на 21 век да има такова нехуманно отношение към животните, което реално застрашава живота на гражданите“, призна Николов. Той беше категоричен, че ще поиска проверки за забатачените проекти и несвършената работа.