Александър Николов: Община Плевен да насърчава развитието на медицинския туризъм е една от целите ми

Новините

07-10-2023, 16:38

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

„Община Плевен да насърчава развитието на медицинския туризъм, чрез политиките за изграждане на съвременен европейски град, е една от целите  ми в програмата за развитие на града и района. Още повече, че отдавна имаевропейската директива, че гражданите на ЕС ще могат да се лекуват във всяка страна от общността, в която пожелаят, като техните здравноосигурителни системи ще заплащат разходите по своите ценоразписи“. Това сподели в социалните мрежи кандидатът за кмет на община Плевен Александър Николов.

Това е сериозна възможност на медицински център, какъвто е Плевен със своите водещи лечебни заведения и медицински екипи на световно ниво да привлекат нови пациенти и финансиране. От друга страна така Плевен и региона ще станат търсена дестинация, което ще позволи на бизнеси в най-различни сфери да получат развитие, смята Николов.

Друга предпоставка за добрата реализация е лицензирано хеликоптерно летище за спешна медицинска помощ по въздуха във ВВВУ Георги Бенковски Долна Митрополия. Спешната помощ по въздуха е ключова за спасяването на човешки животи и оказването на помощ на хората, допълва още Николов. И споделя, че всички държави около нас имат центрове за привличане и развитие на здравния туризъм. „Показателен е примерът на Турция, която преди 20 години започна с 200 чужди пациенти, а сега планират 220 000 на година“. Считам, че това е един от големите ни потенциали и всички трябва да се обединим за да го реализираме заедно за Плевен, завършва той.